maandag 21 december 2015

De dropping van Lonely Stone nr 7



Afgelopen vrijdag ging ik op weg, met in mijn tas Lonely Stone nr 7.... De reis voerde mij met de trein naar Enschede, waar nog tot 3 januari in Rijksmuseum Twente de tentoonstelling over J.M.W.Turner te zien is, getiteld "Gevaar en Schoonheid - Turner en de traditie van het sublieme". De andere helft van deze tentoonstelling had ik de week ervoor gezien in museum de Fundatie in Zwolle. Waar in Zwolle de elementen water en vuur centraal stonden, waren dit in Enschede de elementen aarde en lucht. Een interessante tentoonstelling over iemand waarvan men zegt dat hij de eerste moderne kunstenaar was!
Een aanrader voor wie van kunst houdt...




















De tentoonstelling werd afgelopen vrijdag druk bezocht! Tijdens mijn rondgang vond ik echter niet echt een plekje om mijn steen te droppen.
Ik moet zeggen dat ik daarbij vooral afga op mijn gevoel tegenwoordig.
Ik kon de steen natuurlijk ook gewoon ergens in de stad neerleggen, zo overwoog ik. Maar, het was niet heel erg mooi weer, en zo in de winter bestaat er buiten altijd de kans op nachtvorst, en daar kunnen mijn mozaïekstenen zeer waarschijnlijk niet goed tegen! (Al heb ik dat nog nooit uitgeprobeerd.) Dus het moest toch liever, voor mijn gevoel, een plek ergens binnen worden. Terwijl ik richting de garderobe liep om mijn jas op te halen, haalde ik mij de binnenstad van Enschede voor de geest, maar kon zo een twee drie ook niet een plek bedenken waar ik naar binnen zou kunnen eigenlijk, of het moest al in een winkel, of overdekt winkelcentrum zijn. Tja, voor mijn gevoel niet echt iets voor een dropping-steen.... Ik trok mijn jas aan en mijn oog viel op de vensterbank in de garderobe...hee! Dat voelde eigenlijk wel als een prima plek! Een mooie brede vensterbank langs glas-in-lood ramen. En toevallig was het er ook net even rustig, dus ik voegde gelijk de daad bij het woord, of misschien beter 'bij de gedachte'. Ik heb de steen direct neergelegd, snel wat foto's gemaakt, en daarna ben ik naar buiten gegaan, hopende op een eerlijke vinder...




















Nou...., die eerlijke vinder meldde zichzelf al diezelfde avond! :-)
Josje uit Apeldoorn heeft hem gevonden. Ze zag steen nr 7 'eenzaam in de vensterbank liggen', zo schreef ze mij. Als het goed is, is de steen in ieder geval nu niet meer 'lonely', want hij zou een plekje krijgen bij haar verzameling stenen, gevonden tijdens de vakanties....
Dankjewel voor je reactie Josje!

Nu eerdaags maar eens beginnen aan Lonely Stonen nr 8. ;-)
De dropping daarvan zal zeer waarschijnlijk in 2016 zijn....!
Goede jaarwisseling!!!!



donderdag 17 december 2015

Nieuwe 'Lonely Stone'

In 2014 startte ik het project "Lonely Stones".
Een soort van 'eenzame' stenen die op mijn pad kwamen, bewerkte ik met mozaïek om ze vervolgens ergens in Nederland te droppen voor de eerlijke vinder. Anders dan bij mijn andere droppingprojecten is er bij dit project geen sprake van een link naar een mozaïekschilderij van mij. Het zijn puur en alleen eenzame stenen die zogezegd 'gezelschap zoeken'...:-)
In 2014 dropte ik zo 6 stenen. Helaas kreeg ik alleen een berichtje van de vinders van steen nr 3 en steen nr 5. En met het droppen van steen nr 6 op de bekende begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam leek ook het project een beetje ter ziele te zijn gegaan...
Maar ergens in de maanden erna, vond ik toch weer een mooie eenzame steen in het bos bij Amerongen. Om precies te zijn vlakbij restaurant "Het Berghuis", waar het goed toeven is na een flinke wandeling.


De steen bewerkt met mozaïek, maar door het vogelproject bleef hij liggen in huis...in principe klaar om gedropt te worden, Blijkbaar`was het nog geen tijd daarvoor...Misschien wilde hij wat langer bij mij blijven? :-)
In ieder geval vond ik deze`week, dat het tijd werd om dit project weer nieuw leven in te blazen!
Niet in de laatste plaats omdat ik afgelopen week toch nòg weer een nieuwe lonely stone vond in het bos vlakbij! Dus steen nr 8 komt er aan!
Maar eerst morgen het droppen van steen nr 7!
Waar? .....Dat vertel ik in het volgende blog! ;-)
(Lees over steen nr 1 t/m 6 in het blogarchief van 2014...)